Близько року тому у Рівному відбулося демонстративне висадження каштанів біля пам’ятника Климу Савуру та будівлі колишньої в'язниці НКВС. Нагадаємо, дерева у цьому місці висаджувались до цього вже кілька разів, проте невідомі дикуни їх нищили щоразу після висаджування.



pic

pic

pic

Після цього працівниками комунального підприємства „Трест зеленого господарства” було знову висаджено нові саджанці каштанів. Як бачимо, прийнятися їм на новому місці теж не судилося – дикуни вкотре підлили їх отрутою, чим умертвили їх кореневу систему. Окремі дерева, які вперто хотіли „жити”, просто зламали. За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, на цьому місці всупереч усім ненависникам живої природи, таки будуть рости каштани. І висаджуватимуть їх знову і знову – доти, доки варвари не понесуть справедливе покарання за свої злодіяння. Цим наразі займаються правоохоронці.



pic

pic

Зауважимо, що власники будівлі (колишньої в'язниці), де нині розташувалися розважальні заклади та комерційні магазини, неодноразово виголошували свій намір облаштувати на місці дерев резервний виїзд на вулицю Соборну (при наявному вже виїзді на вулицю Пушкіна), а поряд - зупинку громадського транспорту.



pic

Нещодавно на цьому місці за дорученням міського голови комунальними службами було встановлено багатосекційну огорожу на відрізку дороги від пам’ятника Климу Савуру до піцерії „Сієста” загальною протяжністю – 80 метрів. Крім того, з обох сторін будівлі колишньої в'язниці НКВС було навмисне встановлено залізні стовпчики, щоб автохами не ставити свої машини на тротуарі та газоні біля каштанів.

Незабаром тут будуть висаджені нові каштани, газон буде перекопаний та засіяний травою.

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради

pic