Цьогоріч скласти ЗНО на Рівненщині зголосилась найбільша кількість учасників упродовж останніх п’яти років. Для участі в основній сесії було зареєстровано 11 264 особи та 77 – у додатковій, із них 43 абітурієнти, які з об’єктивних причин не змогли взяти участь в основній сесії, та 24 особи, які перебувають в установах відбування покарань у м. Дубно.

Середній відсоток явки учасників на тестуванні склав 87,24. Найпопулярнішими предметами, як і у минулі роки, були українська мова і література, історія України, математика, біологія.

У Рівне нській області цього року працювало 47 пунктів тестування 24 квітня під час проведення ЗНО з української мови ті літератури у районах, містах області. 29 пунктів тестування під час проведення основної сесії ЗНО-2015 у містах Рівне , Дубно, Сарни, Кузнецовськ, Дубровиця, Березне. Під час проведення додаткової сесії у червні-липні працювало 2 пункти зовнішнього незалежного оцінювання, які були відкриті на базі Рівне нської української гімназії та Дубенської колонії.

У пункті перевірки робіт учасників ЗНО з української мови та літератури, який традиційно працював на базі Рівне нської української гімназії, вчителями-екзаменаторами (98 осіб) перевірено 10604 роботи учасників ЗНО. Цьогоріч під час проведення основної сесії 76 громадських спостерігачів працювали у 47 пунктах тестування.

За словами начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорія Таргонського, усього на Рівне нщині по 200 балів отримав 51 учасник, з яких 1 учасник – випускник минулих років. А по 200 балів із двох предметів – хімії та математики (400 балів) набрав випускник Рівне нського природничо-математичного ліцею "ЕЛІТАР".

До слова, за підсумками тестувань, найбільша кількість учасників ЗНО, які набрали 200 балів навчається у цьому ж навчальному закладі – їх шестеро, та у Кузнецовській гімназії Рівне нської області

Про це повідомили в управлінні освіти і науки Рівне нської ОДА.