Рівненські волонтери неодноразово звертають увагу на проблеми нашого міста та всіма способами намагаються їх вирішити. Цього разу вони стурбовані ситуацією, що склалась на Рівненській обласній станції переливання крові.

Волонтер БФ "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева повідомила на своїй сторінці у ФБ: "Станом на сьогодні, 8 липня, на Рівне нській обласній станції переливання крові залишилось близько 60 одноразових пакетів для забору крові від донора. В умовах суворої економії цих пакетів вистачить всього на 5 робочих днів. Така ситуація склалася через те, що один з учасників тендеру оскаржив проведення тендеру і зараз ця скарга розглядається. А час іде".

Сьогодні за допомогою благодійників, яких знайшла головний лікар станції переливання крові, фонд "Скарбниця надії" оплатив 34 одноразові пакети. Втім, цього мало.

Що робити далі - волонтери не знають. Проблему не вирішить пошук благодійників, хіба що це може допомогти тимчасово.

Волонтери бояться, що вже за кілька днів в Рівному може просто стекти кров'ю породілля або людина після ДТП, або важко хвора дитина. "І ніхто не зможе їх врятувати, бо на станції не буде одноразового пакетика, який коштує 85 гривень", - зауважила волонтер.