Вступна кампанія 2015 стартує вже 10 липня. Цьогоріч правила прийому до вишів зазнали чергових змін. Наприклад, студентами можуть стати лише ті, хто складав зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році. До яких іще змін треба бути готовим цьогорічним абітурієнтам - дивіться у нашому сюжеті.

Вступна кампанія цього року не обійшлася без новацій. Зокрема, визначають три основні відмінності від попередніх років. Це новий підхід до обчислення конкурсного балу, до кожної зі складових якого будуть застосовані вагові коефіцієнти; запровадження пріоритетності поданих заяв; автоматизована система надання рекомендацій до зарахування на місця державного замовлення, що має відбутися в один етап.

Як і у попередні роки, вступники можуть подати заяву у паперовій або електронній формі не більше, ніж до 5 вищих навчальних закладів. Але не більше, ніж три заяви у кожен з них.

Іще одним нововведенням має стати автоматизована система надання рекомендацій до зарахування на місця державного замовлення, що має відбутися в один етап.

Представники вишів мають свої зауваження до нових правил прийому абітурієнтів.

З новими правилами доведеться не лише працювати у вишах, а й обирати майбутнє випускникам. Усі недоліки, зауваження та ризики оновленої вступної кампанії освітяни планують обговорити по її завершенню й передати свої думки у профільне міністерство.