Громадська організація ОПОРА слідкувала за тестуванням з п’яти предметів. Вони дійшли до висновку, що проведення ЗНО було на відповідному рівні, серйозних порушень не виявлено, незважаючи на те, що цього року було впроваджено ряд нововведень.

Спостереження велося на пунктах спостереження в Рівному, а також в містах Дубно, Дубровиця, Здолбунів, Сарни, Березне. Цього року, у порівнянні з минулим, була зафіксована тенденція до збільшення кількості абітурієнтів, які прийшли на пункт тестування без обов’язкових документів. Загалом в Рівне нській області до складання ЗНО не було допущено 9 абітурієнтів. Роботу над тестами не завершили – 3, у них під час технологічної перерви були виявлені мобільні телефони.

«Цього року в ЗНО були впроваджені певні новації. Тестування з української мови та літератури, яке цього року було обов’язковим для усіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів, пройшло більш дисципліновано у порівнянні з попередніми роками, - розповідає Сергій Сабо, координатор моніторингу ЗНО в Рівне нській області. - Оскільки його результати зараховуються як державна підсумкова атестація, явка учасників збільшилася».

Також новацією цьогорічного ЗНО стала наявність двох рівнів складності – базового та поглибленого з української мови та літератури і математики. Так, абітурієнти при реєстрації обирали рівень завдань, які бажають виконувати.



pic