Бажаєте урізноманітнити свої травневі свята та не знаєте куди поїхати - кімната тортур у Дубенському замку, що на Рівненщині – знахідка для кожного туриста. Тут представлено 12 копій інквізицій тортур, які туристи мають змогу побачити на власні очі. Чим ще цікава загадкова та водночас моторошна кімната, у сюжеті Юлії Павленко.

Замок князів Острозьких XV ст. в місті Дубно – один із найстаріших в Україні. Він до цього часу несе у собі риси середньовіччя: суворі мури підземель зі склепіннями, оздоблені ліпленням пишні палаци і такі ж зали. Тут є про що послухати та на що подивитися: цікаві факти, унікальна архітектура, маловідомі історичні аспекти, легенди та багато іншого.

Наймоторошніше та найцікавіше у замку - кімната тортур - невидима частинка історії, яка знаходиться під землею. Тут відображається весь жорстокий світ Середньовіччя. Як карали та допитували злочинців, у кімнаті тортур можна побачити на власні очі.

Переважно усі знаряддя тортур використовувалися для допитів і їхня мета не вбити людину, а отримати від неї зізнання. Одним із ефективних знарядь тортур був ганебний стовп. Це середньовічна дерев'яна конструкція з прорізами для голови і рук злочинця, виставленого для публічного осміювання. В середні віки був покаранням за незначні злочини. Засудженого розташовували біля ганебного стовпа на певний час - від декількох годин до декількох днів.

Та найсуворішим видом покарань у Середньовіччя вважався станок для заливання води. Жертву клали на дерев'яні колоди, прив'язували її та заливали у рот воду. Після таких знущань людина зізнавалася у всіх гріхах.