Останнім часом все частіше у соціальних мережах з’являються фото транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки та стоянки. Кожен такий факт порушення працівниками ДАІ береться до уваги і проводиться детальна перевірка.

Проте, у більшості випадків у працівників Державтоінспекції відсутні законодавчі підстави для складання адмінпротоколу на водія-порушника. Останні часто категорично заперечують свою причетність до скоєння порушення ПДР (не я був за кермом, це було три роки назад, це фотомонтаж та ін.). Але, є випадки, коли водії були згідні зі своїм порушенням. Крім цього, були і свідки. Саме в таких випадках працівникам ДАІ вдалося скласти адміністративні протоколи на водіїв-порушників.

Враховуючи вище викладене, звертаємо увагу на те, щоб скласти адміністративний протокол на водія-порушника на фото має бути:

- Дата порушення

- Час порушення

- Місце порушення

- Чіткий номерний знак автомобіля

- Контактний телефон свідка (особи, яка сфотографувала порушення), щоб у подальшому інспектори ДАІ могли звернутися до нього для отримання пояснень.

Згідно ст. 251 КУпАП вищевказані вимоги щодо фіксації порушення є доказами у справі та однією із підстав для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Але найкращим та найоперативнішим вирішенням питання складання адміністративного протоколу на водія, який порушив правила зупинки та стоянки є негайний виклик на місце порушення наряду ДАІ за телефоном чергової частини УДАІ УМВС (0362) 63-58-21.

Працівники ДАІ заздалегідь вдячні за взаєморозуміння та співпрацю!

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівне нській області