Повернути на маршрут «Рівне-Здолбунів» великогабаритні автобуси за ціною, меншою, ніж у маршрутних таксі, пропонує громадська організація «Новий Квасилів».

На думку громадського активіста, у мешканців Квасилова, які щодня добираються на роботу у Рівне та Здолбунів, має бути вибір між ціною та якістю.

«Коли перевізники збільшили вартість проїзду в рівненських міських маршрутках, люди просто припинили ними їздити, пересівши на тролейбуси. Внаслідок цього, власники маршруток, які втратили багато тисяч пасажирів, тепер просять владу повернути ціну за проїзд на попередній рівень» - нагадав голова організації Павло Дутко.

«Не так давно подорожчав проїзд і у міжміських маршрутках. Що робити в такому випадку квасилівчанам, що їздять на роботу до Рівного? Вчинити так, як у Рівному – не вийде, адже альтернативні види транспорту практично відсутні. Є ще дизель потяги та електрички, але по-перше, ходять вони дуже рідко, а по-друге – лише на залізничний вокзал обласного центру» - говорить пан Павло.

Але альтернатива маршруткам, за словами громадського активіста, повинна бути! «На мою думку, саме час повернути на маршрут «Рівне -Здолбунів» великогабаритні автобуси, які їздили раніше (згадайте автобуси «Ікарус» №129). Ціну в таких автобусах слід встановити на рівні 3-х гривень з Квасилова до Рівного, у той час як в маршрутці – 4. Якщо подібні автобуси будуть ходити раз в півгодини, у кожної людини буде вибір – їхати маршруткою одразу, але дорожче, або трохи зачекати, але зекономити кошти» - зазначив голова громадської організації «Новий Квасилів» Павло Дутко.

Нагадаємо, 27 лютого перевізники незаконно, не дочекавшись погодження з Рівне нською облдержадміністрацією, збільшили вартість проїзду в міжміських маршрутних таксі на маршруті «Рівне -Здолбунів». Тепер, щоб доїхати до Рівного, або ж до Здолбунова, квасилівчани змушені заплатити 4 гривні.

Про це повідомили у прес-службі громадської організації «Новий Квасилів».