Вже восьмий рік люди не можуть спокійно жити та дихати чистим повітрям, а все, кажуть, через підпільну кузню, яку облаштували просто за їхнім парканом. І попри звернення до правоохоронців і санстанції, ради підпільному виробництву вже роками дати не можуть. "Комунальний патруль" вирішив втрутитись у ситуацію, то ж про проблему знає міський голова Рівного та обласне управління міліції. І поки чекаємо реакції - до вашої уваги суть проблеми.

Вона медпрацівниця з 30-річним стажем, і поки лікує діток, її саму труять. Надія Семчишина вже восьмий рік намагається знайти спільну мову з сусідами. У приміщенні, яке колись належало котельні, а нині перебуває в оренді товариства "Кантар", останнє облаштувало майстерню. Від гуркіту і смороду, каже жінка, немає куди діватись.

А це, власне, джерело шуму, за кілька метрів від хати пані Надії. На момент приїзду знімальної групи тут тихо та спокійно, бо все зачинене. А щоранку мешканці будинку на Чорновола, 72а споглядають ось таку картину, заодно і знімають.

Жінка неодноразово зверталась у санепідеміологічну станцію. Ось один з результатів замірів - перевищення допустимого рівня шуму на три децибели, і це при тому, що про перевірку фірму повідомили. Тоді товариству тимчасово заборонили експлуатувати виробничі приміщення і оштрафували. Окрім того, Надія Семчишина письмово зверталась до міського голови.

Разом з тим, управління містобудування та архітектури ще у 2008 році повідомляло, що на Чорновола, 74 г виявлена самочинна реконструкція нежитлового приміщення (це територія котельні) під майстерню, при цьому ні проекту, ні заміни цільового використання не було. Але від того родині Семчишиних не легше. У них є маленька дитина - Іринці 9 місяців. Її мама Оксана каже, не може ні вийти погуляти з дитиною у власний двір, ні у хаті бути.

У санстанції повідомили - до червня мораторій, то ж жодних перевірок не проводитимуть. Не може вплинути на ситуацію і дільничний міліції, якого люди викликали на місце. Тож "Комунальний патруль" звернувся до обласного управління міліції, аби там перевірили законність використання складу як кузні. Надія Семчишина повторно готує звернення міському голові Володимиру Хомку. Тож, чи вирішиться ситуація, з якою люди борються вісім років, "Комунальний патруль" обов'язково розкаже.