За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого із прокуратурою Рівненської області, Рівненський міський суд виніс ухвалу про арешт майна колишнього генерального директора ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», який підозрюється у доведенні товариства до банкрутства.

Відтак накладено арешт на 4 об'єкти нерухомості (2 нежитлових приміщення, житловий будинок та квартира), 11 транспортних засобів та кошти на 8 рахунках у банківських установах.

Арешт зазначеного майна застосовано з метою відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Нагадаємо, колишній генеральний директор ПАТ «Рівне нський радіотехнічний завод» підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 219 КК України, за фактом доведення ним товариства до банкрутства, що спричинило шкоду державі та кредиторам на суму близько 3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управлінням ДФС у Рівне нській області, яким процесуально керує прокуратура Рівне нської області.

З метою стягнення завданих злочином збитків прокуратура Рівне нської області заявила до підозрюваного цивільний позов.

Довідково: ухвалою господарського суду Рівне нської області від 05.02.2014 ПАТ «Рівне нський радіотехнічний завод» визнано банкрутом та введено ліквідаційну процедуру.

Прокуратура Рівне нської області пред'явила до господарського суду Рівне нської області позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до однієї із приватних структур з вимогою повернути у державну власність пакет акцій ПАТ «Рівне нський радіотехнічний завод» на суму 25,5 млн грн та сплатити на таку ж суму штрафні санкції.

Підставами для позовних вимог прокуратури стало рішення Вищого господарського суду України від 14.01.2015, яким залишено у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій про розірвання договору купівлі-продажу 50% +1 акцій заводу, укладеного між регіональним відділенням

Фонду державного майна України по Рівне нській області та приватною фірмою, у зв'язку з неналежним виконанням нею договірних зобов'язань.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області