Подія сталася у жовтні на митному посту «Городище». Вирок не надто втішив обвинуваченого. Людина позбулася даних грошей та ще й заплатить величезний штраф.

Чоловіку 29 років. Він мешканець Рівне нської області. Повертався у жовтні місяці з Російської Федерації додому. Їхав у мікроавтобусі із кількома заробітчанами. Благополучно минув кордон у Білорусі, а от у пункті пропуску Городище, що на Рівне нщині – його затримали. Чоловік приховав від митного огляду 320 тисяч доларів США. Стодоларові купюри були у його рюкзаку. Замотані у пакети та склеєні скотчем. Чоловік спершу не пояснював де взяв гроші і куди віз. Митники сумнівалися, що таку суму рівненчанин заробив у сусідній країні. Почали перевіряти чи не є він валютником. Долари відразу вилучили і розпочали слідство.

Стаття згідно якої складений протокол про порушення митних правил передбачає накладення штрафів у розмірів 100 відсотків предметів порушень митних правил з конфіскацією порушень митних правил. Тобто станом на 16.10 на дату затримання це 4.2 млн. гривень. Тобто це штраф і плюс конфіскація цієї валюти.

Так і сталося. Рівне нський міський суд змусив контрабандиста заплатити більше чотирьох мільйонів гривень штрафу. Звісно, вилучені долари також ніхто не повернув. Підсудний пояснив, що гроші йому передав знайомий, який нібито перебував на заробітках у Москві, та попросив відвести родичам в Україну, що проживають у Рівне нській області. Щоправда у такі пояснення Феміда не повірила.