Завтра, 11 грудня, о 15.00 годині, у холі 2-го поверху обласної наукової бібліотеки відбудеться майстер-клас з художнього оздоблення вареників.

Відділ документів виробничої тематики бібліотеки, який опікується фондом технологічної літератури щороку організовує для читачів Андріївські вечорниці. Це дає можливість на практиці продемонструвати відвідувачам кулінарні технології, які у бібліотеці вони звикли бачити тільки на сторінках книг. Для учасників вечорниць готують театралізоване дійство з гаданнями та кусанням Калити, а також створюють виставку книг про українські традиції, свято Андрія і страви української кухні.

Цього року вирішили не відходити від формату і запросили для організації театральної постановки дитячий гурт традиційного поліського співу «Ранкова роса» (керівник Юрій Ковальчук). Колектив виконає українські народні пісні, які побутували у північних районах Рівне нщини. У 2013 році «Ранкова роса» зі своїм виступом стали переможцями обласного етно-фестивалю «Вифлиємська зірка».