У Рівному біля облдержадміністрації померли люди. Хворі на онкологію, туберкульоз, СНІД, вірусні гепатити та інші смертельні недуги. Все через відсутність медикаментів, тендери на які цьогоріч повністю провалено державою, - говорять активісти. Сьогодні вінки та чорні стрічки символічні, однак якщо не зміниться медична політика - вже незабаром вдягнути траур насправді зможе близько шість тисяч сімей лише на Рівненщині, в яких є тяжкохворі родичі. В Україні ці цифри набагато більші.

На акцію "Чорний вівторок" прийшов рівнянин Євген Новицький з сином Данилом. Ще в 90 хлопцю поставили діагноз - лейкемія. Роки лікувань, хіміотерапія не були б підсилу родині Новицьких, як би не допомога держави. А вже цьогоріч Данило у складі батальйону "Азов" у бойових діях захищав Україну.

Нині на Рівне нщині знаходяться лише два препарати придбані за державний кошт, які допомагають побороти онкологічні захворювання.

Однак, таким словам хворі не вірять. Тож родичі пацієнтів, активісти, самі хворі та обласні чиновники планують підготувати звернення до Кабінету Міністрів, аби повноваження Міністерства охорони здоров'я передали Державній службі з надзвичайних ситуацій задля закупівлі медпрепаратів. Адже в 2011 році саме надзвичайники по спрощеній процедурі вже закупляли необхідні ліки.