Рішенням Рівненського міського суду до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією всього майна засуджено жителя м.Рівне, який налагодив міжнародний канал контрабандного постачання наркотичного засобу – псевдоефедрину.

Зловмисник переховувався від органів слідства за кордоном в Італії та за матеріалами СБУ був оголошений у квітні 2013 року у міжнародний розшук.

Досудовим слідством встановлено, що організоване ним злочинне угруповання з числа трьох мешканців Рівне нщини, створили у Рівному нарколабораторію та виготовляли й розповсюджували серед наркозалежних осіб метамфетамін.

Організатор угруповування, мешкаючи в Італії, купував пігулки із вмістом псевдоефедрину у знайомих фармацевтичних працівників та через приватних перевізників відправляв прекурсор до України своїм спільникам.

У лютому 2013 року у м.Рівне співробітники СБУ затримали трьох рівенчан біля поштового відділення одразу після одержання ними чергової партії наркотику. У пакунках правоохоронці виявили 280 пігулок з псевдоефедрином.

Під час обшуків помешкань зловмисників оперативники виявили термостійкі скляні колби різної форми та хімічні компоненти, необхідні для виготовлення психотропу, а також готові до реалізації наркотичні засоби та інші психотропні речовини.

Наразі кримінальне провадження стосовно співучасників наркооборудки перебуває на розгляді у суді, а правопорушники утримуються під вартою.

За фактом контрабандного постачання в Україну наркотичного засобу – псевдоефедрину, стосовно зловмисника було розпочате кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.2,3 ст.27, ч.3 ст.305 та ч.2 ст.306 Кримінального Кодексу України.

Суд визнав його винним у вчинені цих злочинів та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки позбавлення волі та конфіскацією всього належного йому майна.

Про це повідомляє прес-група УСБУ в Рівне нській області.