Учора, внаслідок нещасного випадку у Воронові, загинув один із засновників виноградівського клубу дельтапланеристів «ВетерАн», один із кращих дельтапланеристів Закарпаття 53-річний Ігор Чепіль, повідомляє ((http://www.rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=54716)(rivnepost.rv.ua))

Фатальна подія сталася внаслідок нерозкриття парашута. Ігор Чепіль захоплювався авіацією та повітряним екстримом з дитинства. Ще підлітком він став учасником відомого «Добровільного товариства сприяння армії, авіації та флоту». Тож уже до 19 років хлопець мав за плечима десяток стрибків за парашутом. Кілька років тому Ігор Чепіль власноруч, разом з учасниками «ВетерАну» склав літак. Завдяки організаційній енергії Ігоря Чепіля Виноградів став одним з центрів дельтапланеризму. В одному з своїх інтерв’ю пан Ігор запевнив, що небо має містичні властивості і свою пам’ять: «Несподівані деталі, відкриття — ось, що я люблю найбільше під час повітряних прогулянок. Проте найгостріше враження у мене викликають хмари. Думаю, в них є навіть щось містичне. Я маю безліч фотографій, на яких зазнімковані хмари у вигляді кабана, трьох дельфінів, ядерного вибуху, обличчя жінки. До того ж відтворено усе до деталей. У тому ж обличчі не пропущено ні вуха, ні ока. Чому? Думаю, небо, атмосфера має власну пам’ять. Вона зберігає і неймовірні таємниці…»

Про це повідомив «Карпатський об’єктив».

За попепердньою врсією, головний парашут у Чепіля відкрився, але щось пішло не так і чоловік змушений був відкрити запасний парашут.

— За фактом порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це спричинило загибель людини — за ч.3 статті 281 Кримінального Кодексу України внесено інформацію до Єдиного реєстру досудвоих розслідувань, обставини загибелі ще з'ясовуємо, — повідомив «РВ» Олексій Корольов, рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері.

Чепіль приїхав спеціально на аеродром «Воронів», щоб пострибати з дельтаплана. До того часу парашутист зробив вже близько 200 стрибків і був досвідченим спортсменом.

Проте Ігор почав розкривати спорядження на висоті 800 метрів, з необхідних 1200 метрів.

У нього вибило стропу управління, а тому — втратив контроль над куполом. Згодом спортсмену довелося вводити в дію запасний парашут, але висота була нижчою необхідного рівня.