57-річний рівнянин торік у жовтні влаштував посеред Рівного стрілянину. Андрій із вікна власної квартири поцілив у сусідського пса породи німецький ягдтерʼєр. Зробив він це з пневматичної гвинтівки калібром 4,5 міліметра. У такий спосіб чоловік відомстив тварині за те, що роздерла його кота.

Цей сусідський конфлікт передислокувався з вулиці Коперніка, місця події, спершу до міліції, а дещо пізніше — до суду, оскільки власниця пораненої собаки звернулася із заявою до правоохоронних органів. У ході досудового розслідування підтвердився факт завдання тварині проникаючого пневмострільного поранення.

— Дії 57-річного Андрія кваліфіковано за ч. 1 ст.299 КК України (знущання над твариною з хуліганських мотивів), — резюмував державний обвинувач-старший прокурор прокуратури м. Рівне Василь СУРЖУК. — Між обвинуваченим та заявницею було укладено угоду про примирення в кримінальному провадженні, оскільки учасники кримінального процесу дійшли згоди щодо правової кваліфікації обвинуваченого. Рівне нський міський суд призначив підсудному покарання у виді штрафу в розмірі 510 гривень.