На рівненському сміттєпереробному заводі, замість того, аби непотріб перетворювати на альтернативне паливо нині планують влаштовувати екскурсії. Завітали сюди навіть туристи з різних куточків України. Це активна молоді у усіх регіонів країни, яка зібралась у Рівному, аби обговорити вирішення екологічних проблем держави. Особливе місце серед них займають сміттєзвалища. Такі, наприклад, як у Рівному.

Громадські активісти не розуміють, чому через недолугість вітчизняного законодавства має простоювати такий стратегічний об'єкт, у той час коли поруч переповнене сміттєзвалище.

Ресурс Рівне нського сміттєзвалища було вичерпано ще у 2009 році. Торік санітарний паспорт полігону подовжили до 2018 року. Але постійним поновленням документу проблему не вирішити, впевнене керівництво заводу. Поки вирішуються законодавчі питання, для міста існує загроза екологічної катастрофи. Натомість щороку на підприємстві можуть переробляти понад сотню тисяч тон відходів.

Коли у Парламенті вирішать усі законодавчі нюанси роботи сміттєпеперобного заводу — не відомо. Поки ж тут планують влаштовувати екскурсії для усіх охочих, аби ж хоча б громадяни знали про усю важливість цієї проблеми.