І ще одне військове зібрання щоправда урочисте та святкове відбулося на Рівненщині. 19 юнаків з області цими вихідними присягли на вірність Україні та українському народові. Вони стали останніми строковиками у військовій історії нашої області. Для всіх наступників армія стане звичайною роботою. З молодими новобранцями спілкувалися наші журналісти.

Саме так на вірність українському народові присягали останні строковики. Усі 19 новобранців родом з Рівне нщини. І військову службу проходитимуть на теренах області: у батальйоні охорони та на 233 Рівне нському загальновійськовому полігоні. Для кожного з них служба в армії це почесно.

У тому, що військова служба зробить із юнаків справжніх чоловіків, переконані і їхні батьки.

За присягою останніх строковиків з батьківською турботою спостерігає майор запасу Микола Рисюк. Він був одним з тих, хто 23 грудня 1991 року першим присягав на вірність новоствореної держави-України. Каже пам’ятає кожну мить того дня.

Ці 19 юнаків стали останніми строковиками на Рівне нщині . Адже з наступного року збройні сили України переходять на контрактну основу. А отже у частинах Рівне нського гарнізону військовослужбовців строкової служби більше не буде.