Перший підняли біля міськвиконкому кілька днів тому. Другий підняли, а потім зняли біля обласної державної адміністрації. Ще один планують встановити на найвищий точці обласного центру. Ініціаторами такого вчинку стали не громадські активісти чи депутати, а місцеве підприємство.

Водонапірна вежа Льонокомбінату – одна з найвищих у Рівному. Поруч з українським тут встановлять прапор Євросоюзу. Його пошили і розфарбували зірками за день. Розмір полотнища 2 на 3 метри. Саме так голосують за підписання асоціації з ЄС працівники підприємства.

Іноземці, які працюють на рівненському підприємстві, вважають, що в українців є шанси стати повноправними громадянами Євросоюзу. Ті зміни, які вони бачать навколо, викликають повагу. Іншого шляху ніж в Євросоюз в України немає, переконаний італієць Антоніо Гріма, котрий півроку живе тут.

Через сильний вітер встановити символ Євросоюзу на найвищий щоглі одразу не вдалося. Поки він майорітиме на флагштоку поруч з українським. Однак його неодмінно піднімуть, як тільки вщухне негода.