Обурені рішенням уряду України призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом ввечері 21 листопада зібралися на Майдані Незалежності в Києві. У Рівному ((http://www.rivne1.tv/news/28318)(акція протесту запланована на сьогодні, 22 листопада, о 12-00 на Майдані Незалежності)).

Як повідомляє "Українська правда", cСтаном на 00:15 22 листопада на центральній площі міста висловити невдоволення прийшло близько 1500 людей, їх кількість постійно збільшується. В центрі також знаходяться кілька автобусів з силовиками.

Небайдужі почали самоорганізовуватися за допомогою соціальних мереж.

Організатори акцій протесту закликають брати із собою теплий одяг, їжу та парасольки.

На Майдан підтримати активістів прийшли опозиційні політики, серед яких і лідери "Батьківщини" Арсеній Яценюк, "Удару" Віталій Кличко, "Свободи" Олег Тягнибок та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Коли на центральну площу міста їхала машина із звуковою технікою для виступів, її заблокували кілька десятків правоохоронців. Однак натовп відвоював автомобіль і він доїхав до Майдану.

Відомо також, що на центральні площі міст повиходили також мешканці Львова, Донецька, Ужгорода, Івано-Франківська та Луцька.

У Рівному активісти планують вже зібратися сьогодні, 22 листопада - http://vk.com/euro_maidan_rivne



pic

Як відомо, в четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Парламент у четвер відхилив всі 6 законопроектів щодо виїзд ув'язнених для лікування за кордон.

21 листопада ввечері місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і закликали президента Януковича дотриматися своїх обіцянок щодо закону про лікування ув'язнених.