Нині майже всі освітні заклади Рівного потребують капітальних ремонтів зовнішніх стін. Вкладена 20-30 років тому плитка осипається і падає людям на голову. Однак в міському управлінні освіти навіть думати бояться про те, скільки коштів, нервів і документів необхідно на таке. Іноді рядовий ремонт покрівлі затягується на місяці.

Не можуть займатися у басейні дошкільнята, які відвідують дитячий садочок №52. У залі басейну потріскалася стеля і її необхідно відремонтувати. Кошти з міського бюджету на ремонт виділили. А проблему не вирішили.

Однак і після цього починати ремонт садочка рано, бо необхідно виготовити ще один пакет документів і відправити його на Київ.

На біду, Рівне нська "Малахітова скарбничка" потрапила до об'єктів 4-ої категорії складності, тому що тут займається майже півтисячі дітей. А дітьми опікується 89 вихователів, нянь, кухарів, прибиральниць. Розібратися у тонкощах розподілу може лише спеціаліст.

Раніше проектно-кошторисна документація готувалася і затверджувалася на місцях. Нині - потрібна віза зі столиці. Такі нововведення діють після вступу в дію "Закону про регулювання містобудівної діяльності", де споруди поділені на 5 категорій. І всі будівельники та замовники у свої діяльності слідують закону.

Два місяці чекання для дитячого садочка завершилися гарною звісткою. Київ дав добро на ремонт. Тільки пошта його ще не доправила у Рівне . Тепер освітяни сподіваються лише на гарну погоду. Бо ремонтувати дах під дощем будівельники не зможуть.