Врятувати та винести людей з палаючого приміщення, загасити полум'я чи просто зняти з дерева чиюсь кішку -це не геройство. Для рятувальників - це щоденна робота. Як тренуються вони, аби щодня рятувати чиєсь життя, перевіряли їхні керівники на обласних командних змаганнях між ланками газодимозахисної служби серед пожежно-рятувальних підрозділів.

Це другий етап цього змагання - знайти у задимленому приміщенні манекен та винести його на вулицю. Хто швидше впорається, той і переміг. Зазвичай, працівникам ДСНС доводиться виносити з будівель не манекени, а живих людей. І кожна згаяна секунда в таких випадках може коштувати життя.

На змагання з'їхались 27 команд зі всієї області. Свою вправність вони демонстрували у трьох видах вправ. Успіх команди залежить від спільної дії всіх учасників та уміння правильно й рішуче діяти у нестандартній ситуації.

Перше місце у змаганнях вибороли бійці аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Друге та третє посіли державно-пожежні частини з охорони ПАТ "Рівне азот".