Марія Вітів мешкала у селі Яснобір, Костопільського району. Шостого січня минулого року поїхала до свого дядька на Березнівщину. Втім до родича так і не дісталась і додому більше не повернулась.

Вже ввечері батьки зрозуміли, що їхня 15-річна дочка зникла. Дядько повідомив, що Марії у нього немає, а телефон дівчинки не відповідав. Рідні звернулись у міліцію. За фактом навмисного вбивства була відкрита кримінальна справа.

Втім результату не було. Жодного сліду. Шукали зниклу і місцеві мешканці. Ліс, водойми, закинуті приміщення – ходили скрізь, але безрезультатно.

Лише через кілька місяців знайшли телефон зниклої дівчини. Він був без кришки та батареї живлення. Матір впізнала, що він належав її дочці.

З того часу більше жодних речей чи самої дівчини ніхто так і не знайшов. Матір Марії зверталася у всі можливі передачі розшуку, також до екстрасенсів та ворожок.

Існує версія, що дівчину могли викрасти і нелегально вивести закордон. У те, що школярка добровільно сіла до незнайомців у автомобіль - ніхто не вірить. У школі, де навчалася Марія Вітів дівчину характеризують позитивно. Мовляв, вчилась посередньо, але поведінка була відмінна.

Вірить у те, що її дитина жива і матір дівчинки. Щодня чекає Марію додому. У кімнаті дівчини все без змін. У шафі лежать підручники за 10-ий клас, на ліжку нові джинси, які школярка ні разу не вдягала. Іграшки, листівки, фотографії - все нагадує про власницю.

У родині четверо дітей. Троє вже дорослі. Живуть окремо. Марія була найменшою. Матері постійно допомагала, адже батьки живуть за рахунок власного господарства. Після зникнення дочки, життя у рідних кардинально змінилось.

Хочуть вірити у те, що дівчинка жива і правоохоронці. Пошуки її не припиняють. Втім називають це найрезонанснішим злочином за останні роки. Адже він досі не розкритий. Обмаль доказів та свідків. Сказати, що Марія Вітів жива - у міліції не можуть, але і заперечити цей факт також.