"Хочу везу, а хочу ні, ще й облаяти можу". У Рівному водій маршрутки відмовився перевозити чоловіка з посвідченням інваліда. Коли ж пасажир вже й простягнув дві гривні за проїзд - шофер розлютився та, нецензурно висловлюючись, взагалі вигнав інваліда з автобуса. Ображений рівнянин не розгубився і пішов скаржитися на невихованого водія.

Василю 27 років. Він - інвалід ІІ групи. Періодично користується послугами маршрутного таксі. Каже, завжди їздить за посвідченням. Коли ж пільгових місць немає, як і всі пасажири, проїзд оплачує. Та не цього разу. Водієві маршрутки №64 така схема не сподобалася.

Почувши ще й нецензурну лексику, Василь з маршрутки таки вийшов. Та вирішив таку поведінку водія не залишати поза увагою - сфотографував номер автівки і з цим пішов скаржитися в мерію та Управління транспорту та зв'язку. У структурі шоферу, а з ним і перевізнику влаштували "розбір польотів".

Те, що конфлікт був, водій маршрутки Іван Харчук, не заперечує. Та в нього своя правда.

Водії і справді інколи застосовують "міцне слівце", зізнається перевізник Ярослав Загиней. Каже, постійно проводять профілактичну роботу. На досвідченого керманича Івана Харчука донині скарг не було.

Загалом, у Рівному це непоодинокий випадок, розповідає начальник управління транспорту та зв'язку Віталій Миронюк. Запевняє, розглядають кожну скаргу. Інколи водії маршруток переходять межі дозволеного. Некоректно ставляться і до школярів.

Не мовчати про подібні епізоди, а відстоювати свої права, радять юристи. Для цього краще заручитися підтримкою хоча б одного свідка. А ще писати скарги до профільного управління, перевізника та в інспекцію праці.

Василь каже, до суду не подаватиме, і матеріальна компенсація йому не потрібна. Просить тільки водіїв ввічливо ставитися до пасажирів.

Натомість, в профільному управлінні водія маршрутки поставили перед вибором: або вибачитися перед Василем, або писати заяву на звільнення.