З екранів телевізорів - у виставкову залу. Оптімус прайм, Воллі, Бамбелбі, Френзі - ці та багато інших героїв фантастичних фільмів та комп'ютерних ігор завітали до Рівного. Вони виготовлені з металу та у повний зріст. Загалом 9 роботів та трансформерів, яким подарував право на існування харків'янин Віталій Рубанов.

Експонати до єдиної в Європі виставки роботів і трансформерів з металу Віталій Рубанов виготовляв більше двох років. Спочатку, майстрування роботів для хлопця було лише хоббі, однак пізніше він зайнявся цим серйозніше. До виготовлення металевих велетнів залучився і батько Віталія - Валерій Рубанов. Щоправда, чоловік не одразу повірив в успішність задуму сина.

До Рівного привезли 9 роботів та трансформерів. Загальна ж колекція складається з 14 експонатів. Найбільший - головний герой фільму "Трансформери" - Оптимус прайм. Вагою експонат - понад тонну, складається більш ніж з 750-ти деталей. А вартість використаних на нього матеріалів сягає близько 30-ти тисяч гривень. Крім того, частина роботів навіть вміє рухатись. Автор зізнається, - приклав чимало зусиль, аби його сталеві велетні виглядали так само, як їх зображує комп'ютерна графіка.

На досягнутому Віталій зупинятись не збирається. У планах - виготовлення машини Формули-1. Крім того, автор готує документи на своїх роботів, аби мати змогу виїздити з ними за кордон. Познайомитись із фантастичними героями виставки рівняни ж зможуть до 1 березня. Вартість квитка для дорослого - 25 гривень, для дітей менше 5 років та дітей інвалідів і з малозабезпечених сімей вхід безкоштовний.