Яка вона, Бельгія? Про шоколад, пиво, бізнес, культуру та традиції західної країни можна дізнатися у галереї європейського живопису "Євроарт". Тут стартував новий проект. Відтепер рівнян знайомитимуть із родзинками однієї із Європейських держав. Першою в проекті стало Королівство Бельгія.

Ці землі, зображені бельгійським живописцем Генрі Пауельсом, завойовував Юлій Цезар, за три століття — франки. У середньовіччі Бельгію поділили Франція та Англія, згодом територію включили до складу Іспанії, а за 200 років приєднали до Австрії. Її шарпали й ділили протягом 18-го та 19-го століть. Під час першої та другої світових воєн її територію окуповували німецькі війська. Нині Бельгія економічно стабільна, уряд дбає однаково про дітей та пенсіонерів, — зауважує консул.

Розповісти рівнянам яке воно, Королівство Бельгія, вирішили у галереї європейського живопису. Тут стартував новий проект. У його рамках покажуть й розкажуть про кожну європейську країну. Найближчий тиждень — дні бельгійської культури.

Цей живопис 19-20 століть бельгійських майстрів цікавий та цінний. Те, що його перевезли через кордон і експонують в Україні, зазначає мистецтвознавець, велика подія. Генрі Паульс заслуговує на увагу і зацікавлення місцевими живописцями.

Написати такі ж яблука чи спробувати зобразити воду зуміє кожен, хто завітає до галереї у дні бельгійської культури цими вихідними. Відвідувачі отримають папір, пензлі, фарбу та підказки, як це зробити.