Постачальників продуктів харчування у дитячі садочки Рівного та представників контролюючих органів зібрали сьогодні на робочу нараду. Фахівці наголосили на основних порушенннях, які допускають підприємці. Ті, у свою чергу, скористалися можливістю уточнити вимоги до зберігання та доставки продукції у дошкільні навчальні заклади.

Рівне нські дитячі садочки продуктами харчування нині забезпечує 12 постачальників. Аби харчування дітей у дошкільних навчальних закладах зробити якомога безпечнішим підприємців зібрали на нараду. Відсутність маркування, недотримання товарного сусідства - найпоширеніші порушення серед постачальників.

До якості самих продуктів теж безліч питань. Адже постачальники змушені враховувати ціни і не забувати про добротність. Лише на довідки, які це підтверджують, бідкаються окремі постачальники, йдуть чималі кошти.

Що скільки коштує можуть перевірити і батьки дошкільнят, які оплачують половину вартості харчування. Або навіть вимагати перевірити якість продуктів.

Практично у всі садочки міста хлібобулочні вироби постачає ПоліссяХліб. Представник фірми каже, що якість продукції перевіряють у власній лабораторії. Контролюючі органи їх рідно "трусять".

Після цієї наради відхреститись від порушень посилаючись на незнання вимог тепер не вийде, кажуть ініціатори зустрічі. Адже дбатимуть в першу чергу за безпеку і здоров'я дітей.