Дежавю в облраді. Там вкотре вирішували долю рівненського аеропорту. Рівно рік тому депутати збиралися з того ж приводу. Відтоді встигли чимало: спочатку виділили гроші на ремонт світлосигнальної системи, потім вирішили летовище узагалі продати і внесли його до списку об'єктів, які підлягають приватизації. Цього року аеропорт сам нагадав про себе: за борги підприємство знеструмили, тож довелося депутатам брати на себе певні фінансові зобов'язання. Заодно і приймати програму збереження та розвитку летовища. Утім на нинішньому засіданні депутатських комісій усе почалося знову - обранці з'ясовували - чи потрібен Рівненщині міжнародний аеропорт і скільки це коштуватиме обласному бюджету.

Пошук щедрого інвестора та паспортизація підприємства - це два питання, яке облада має до директора Міжнародного аеропорту Рівне . Депутати незадоволенні - престижний статус летовища коштує бюджету надто дорого. Замість заробляти - аеропорт чекає дотацій. А в простягнуту руку авіаторові нічого покласти - кажуть в облраді.

Дехто з депутатів взагалі розгубився - мовляв, з якого приводу зібралися? Хоча ще на минулих сесіях самі депутати проголосували програму збереження та розвитку аеропорту.

Поки політики ламали голови, що робити з аеропортом. Його найближча доля вирішувалася на злітній смузі. На рівненську землю сів літак з делегацією від УЄФА, Державіаадміністрації та федерації футболу України. Ці люди прилетіли аби з'ясувати - чи потрібен рівненський аеропорт на Євро 2012.

На зустріч зі столичною делегацією місцеві чиновинки не поспішали. Натомість прийняли черговий проект рішення. В якому з-поміж іншого - заохотили голів ради та адміністраціїо обистото посприяти, аби Міжнародний аеропорт Рівне таки став резервним під час проведення в Україні футбольного чемпіонату. Щоправда, до сесії цей пунк може втратити актуальність. Адже вердикт спеціальна комісія з підготовки до Євро-2012 винесе вже наступного тижня.