Водії не "сходитимуть" із рейсу передчасно, а графік руху відповідатиме написаному на зупинках. Принаймні на це погодилися учасники конкурсу на перевезення пасажирів в міських маршрутках, який оголосили місять тому. Чи злякали перевізників нові умови, та чи реально їх дотримуватись в подальшому?

Для конкурсу на 63 маршрути документи подали 14 перевізників. Їх могло бути і сім десятків, кажуть в міському управлінні транспорту та зв'язку. Але Кабмін постановив, що перевізники повинні "укрупнюватись". Тому рівненські згуртувались.

Ще однією умовою є встановлення в маршрутних таксі приладів GPS-навігації. Комітет вирішив спочатку розділити маршрути, а вже тоді вимагати від тих хто все ж пройшов конкурс - встановлювати дороговартісну техніку. Василь Себень до конкурсу підготувався найкраще, але навігаторів ще не купував.

Але один такий пристрій коштує від трьох тисяч гривень. Уже в першому кварталі наступного року їх мають встановити у всіх маршрутках, які виграли цей конкурс. Пристрій оголошуватиме зупинки і контролюватиме водіїв, аби ті не відхилялись від курсу і не сходили передчасно з маршруту.