На рівненській лебединці білі лебеді з'являться лише тоді, коли міська влада гарантуватиме їх безпеку. На цьому сьогодні зійшлися представники Тресту зеленого господарства, учні другої школи та керівництво Рівненського зоопарку. Саме останнє зініціювало зустріч усіх зацікавлених сторін.

На початку тижня на рівненському лебединому озері трапилася трагедія – пси загризли благородного птаха. Інший білий лебідь з цієї пари зник. Учні другої школи, які торік збирали гроші на придбання лебединої пари забили на сполох. Мовляв, зоопарк після зимівлі повернув не тих птахів.

В зоопарку мають пояснення – навесні на озеро випустили молоду пару, адже ті лебеді, яких придбали у минулому році висиджують пташенят. І наголошують, вік лебедів значення немає, на прогулянки поза озером виходять і молоді і дорослі лебеді, а відтак ні ті, не інші не застраховані від зубів собак.

На Лебединці керівництво зоопарку зібрало усіх небайдужих – представників Тресту зеленого господарства, які власне і повинні опікуватися лебедями на озері та школярів. Привезли із зоопарку і іншу пару лебедів. Щоправда птахи так і залишилися в автомобілі. Робити їх черговими жертвами псів, зоологи відмовилися.

Єдиний вихід, каже директор Зоопарку Олег Павлюк, створити птахам комфортні, а головне безпечні умови. Для цього потрібно відгородити частину озера і берега сіткою, створивши щось на зразок вольєру. Лише тоді, переконують зоологи, на лебединку можна буде випустити іншу пару птахів. Школярі і Трест зеленого господарства з пропозицією погодилися. Тепер слово за міською владою.