Без законного права на роботу залишилися десять рівненських журналістів. Улітку минулого року агенція Кієвлянін припинила роботу у Рівному, утім працівників про це не попередили. Навіть належним чином не звільнили. Тепер журналісти намагаються повернути собі бодай трудові книжки та заборговану майже за рік зарплатню. Перше судове засідання у справі мало відбутися 27 березня.

Два десятка працівників агенції Кієвлянін улітку минулого року однієї миті опинилися на вулиці. Роботодавець без попередження закрив представництво у Рівному. А заодно захопив із собою до Києва їхні трудові книжки та невиплачену за кілька місяців зарплатню.

Половина працівників Кієвляніна одразу пристали на умови роботодавців і звільнилися. Десяток журналістів таки дійшли до суду. Вони хочуть, аби їх звільнили за законом.

Утім справу з єдиним предметом позову та до одного відповідача розглядає одразу кілька суддів. 27 березня у рівненському міському суді мало відбутися попереднє засідання в одній із справ. Однак журналісти пішли ні з чим. Суддя не з'явився. Позивачам пояснили - справу розглянуть. Але не раніше ніж за десять днів.