фото ілюстративне
Речник МВС Артем Шевченко закликав не розпочинати агітацію до оголошення офіційних результатів ЦВК, бо ж це буде вважатись порушенням закону.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук. За його словами, передвиборну агітацію, як "за" так і "проти" - закон дозволяє на наступний день після оприлюднення результатів першого туру президентських виборів 2019. 

І от сьогодні, 8 квітня, громадяни вже мають право брати участь в агітаційних кампаніях кандидатів в президенти 2019. Нагадаємо, після першого туру виборів їх залишилось двоє: Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

До слова, з початком "дня тиші" перед першим туром виборів , 30 березня, деякі кандидати все-таки продовжили активну агітацію, втім приховану. Зникли лише прізвища, а от впізнавані лозунги та кольори  - залишились.

Читайте також: Рівне нські чиновники агітують на своїх Фейсбук-сторінках  

Зокрема, на багатьох білбордах, ще за декілька днів до "дня тиші" почали з'являтись написи "Думай", "Змінюй" та інші. На таких сітілайтах не було даних про вихідні дані. Варто зазначити, що така реклама не є порушенням виборчого законодавства. 

Зазвичай така реклама розміщена на тих самих білбордах, на яких раніше була відрита агітація "за" кандидата. На деяких площинах реклама розміщена ще з літа минулого року і якоїсь сторонньої реклами на ній не було. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber