На Рівненщині під час виборів президента не зафіксували значних порушень. Про це повідомила Громадянська мережа “Опора”. Крім того, активісти представили результати свого паралельного підрахунку голосів. Детальніше — далі.

Вибори президента в Україні пройшли доволі демократично. Про це говорять активісти громадянської мережі “Опора”. Щодо правопорушень у нашій області, то на дільницях виділили три найпоширеніших — це видача бюлетенів без паспорта, їх фотографування та порушення таємниці голосування.Наприклад,у місті Дубно та селі Дубчиці кабінки для волевиявлення були розміщені біля вікон.

Члени виборчої комісії майже відразу усували ці недоліки. В одному з випадків вони заклеїли вікна поліетиленовими пакетами в іншому — забили дерев'яними конструкціями

Окрім того на Рівне нщині близько 50 ДБК чекали наступного дня, щоб передати виборчу документацію та отримати за це додаткову заробітну плату.

Якісь комісії просто чекали, до того часу коли настане 1 квітня. Були й ті, які абсолютно відверто та відкрито фальсифікували документацію. Є пряма вимога за 78 і 79 ст закону, що час і дата зазначається ті, коли власне протокол складається. Вони не можуть бути відмінні і на нашу думку тут можна ставити питання про підробку цієї виборчої документації.

Читайте ще: рівняни зробили свій вибір: ОВК опрацювала 100% бюлетенів

Також активісти проводили свої підрахунки, щодо результатів волевиявлення. Станом на 11:00 1 квітня вони такі ж, як і в центральній виборчій комісії.


Володимир Зеленський отримав 30,1% голосів виборців. Петро Порошенко 15,7 відсотків голосів виборців. Тимошенко Юлія 13,3%.

Загалом на Рівне нщині явка виборців майже 65%. Центральна виборча комісія має оголосити остаточні результати виборів до 10 квітня. Другий тур відбудеться 21 квітня. Лілія Налапка та Владислав Кругляк. Новини Рівного.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber