Люди, які лікуються у медичних закладах теж голосують. Це можуть зробити як у палаті, так і на спецдільниці. Для цього у Рівненській обласній лікарні облаштували виборчу дільницю. Працівників ДВК одягнули у захисні костюми, маски та щитки. Більше про те як відбувалося голосування у лікарні - дивіться далі.

86-річна пані вІРА вперше в житті голосуватиме на лікарняному ліжку. Жінка проходить реабілітацію після операції. Самостійно прийти на виборчу дільницю не може, тому з бюлетенями та скринькою в палату до неї прийшли члени ДВК.

Члени ДВК дають бюлетені і виходять з палати, для того, аби пацієнтка проголосувала.

Кожному пацієнту дають індивідуальну ручку.

Таких лежачих хворих в Рівнеснькій обласній дорослій лікарні півсотні.

Проголосували лежачі хворі не всі, які були зареєстровані, оскільки 4-ро забули паспорт. Одна людина померла і ще одну перевели в інший медичний заклад. Працівники ДВК, які контактують з пацієнтами одягнені у спеціальні захисні костюми, маску, щитки, рукавичкаї та бахіли. Інші члени виборрчої комісії - які безпосередньо працюють на дільниці - лише в масках.

Дезінфікують руки після кожного пацієнта. А от протирають робочий стіл щогодини. Вологе прибирання - через 2-4 години. Дистанції дотримуються усі піцієнти. Поки чекають на свою чергу в коридорі виборці розглядають кандидатів до рад різних рівнів. Шукають тих, за кого віддаватимуть свій голос.

Деякі нервують чи правильно зможуть заповнити бюлетені.

В середньому виборець заповнює бюлетені за 5-7 хвилин, а деяким вдається це зробити менш ніж за хвилину. Бо бюлетень лише один.

Станом на 17-ту годину у спецдільниці Рівненської обласної лікарні проголосували 79 з 89 зареєстрованих осіб. Окрім пацієнтів тут голосували і члени ДВК.

Читайте також: На кількох мешканців Рівненщини склали адмінпротокли за порвані бюлетні