Як зробити так, щоб день вдався і ми були сповнені сил та енергії? Досить дотримуватися кількох правил.

 Свій день ми називаємо хорошим, коли у нас відмінний настрій і все виходить! Щоб залишатися на цій хвилі, потрібно зробити щастя звичкою. Адже важко бути щасливою людиною, якщо ми не привчили себе і свій організм перебувати в позитивному тонусі. А виробити таку звичку допоможуть наступні правила.

1. Знайди свій час підйому

Якщо прокидатися легко і з задоволенням, то вже налаштовуєшся на позитив. Багато людей відносять себе до жайворонків або сов, і останні стверджують, що їм важко вставати. А насправді вони просто не знайшли свого часу підйому. Людина може насилу прокидатися о сьомій ранку, а о шостій, як би парадоксально це не звучало, - легко. Тому потрібно протягом декількох днів пошукати свій час. Спробуй кожен день прокидатися на 15 хвилин раніше і знайти той період, коли ти максимально в тонусі. Звичайно, важливо, у скільки ти лягаєш. Ідеальний час - не пізніше 23:00 (наш мозок відпочиває з 23:00 до 01:00).

2. Виключіть зауваження

Ранок не повинен починатися з набору зауважень і фраз «швидше їж», «швидше одягайся» і т.д. Якщо ми підганяємо один одного, то день вже починається з мінуса, приниження. Важливо бадьоро вітатися, бажати гарного настрою і на такій позитивній ноті прощатися з рідними до вечора. Ми самі повинні бути тим самим «моторчиком», який всіх включає.

3. Звертай увагу на все красиве

Протягом дня помічай те прекрасне, що тебе оточує: будівлі, фарби, квіти. Навіть дрібниці у вигляді улюбленої чашки роблять наш настрій!

4. Будьте впевнені, що все вийде

Приходити на роботу або на зустріч, знайомитися, спілкуватися і т.д. потрібно з почуттям, що у тебе все добре і що протягом дня все складеться якнайкраще. Коли ми заряджаємо інших позитивом, то і самі автоматично залишаємося в чудовому настрої.

5. Залучай людей-драйверів

Існує така «теорія»: є «люди-мухи» і «люди-бджоли». Вони знаходяться на одній території, але мухи завжди летять на те, що вже зіпсоване, а бджоли - на квіти. «Люди-мухи» нас постійно «розряджають». У них все не так, вони постійно скаржаться, ниють. А «люди-бджоли» переконані, що світ сповнений можливостей. І це повинно стати внутрішньою філософією - залучай таких людей-драйверів. Але щоб залучати «бджіл», потрібно і самим стати «бджолою»

6. Умій вчасно йти від негативу

Якщо з'явилися неприємні думки, то перенаправ свою увагу на щось хороше. Наприклад, включи улюблену мелодію, поговори з подругою і т.д. Коли ми перемикаємося з думок, які нас травмують, на позитив, то заспокоюємось і незабаром знаходимо рішення, як впоратися з проблемою.

7. Приділи час духовному розвитку

Знаходь 30-40 хвилин для особистого розвитку. Це може бути книга, аудіозапис тренінгу, вправи, які тебе надихають і змінюють твій стан. Наприклад, найпростіше: коли у тебе падає настрій, задай собі питання: «Я зараз цими думками роблю себе щасливішим або нещаснішим?»

Як швидко заспокоїтися: 5 дієвих способів

8. Позбувайся всього непотрібного

Наш мозок втомлюється від мотлоху, який нас оточує, так як будь-який безлад підсвідомо нас «розряджає». Тому, позбавляючись від усього непотрібного, ти не тільки звільниш простір, але і збережеш енергію.

9. Обирай одяг для хороших подій

Одягатися треба так, ніби тебе сьогодні чекає приємна зустріч, знайомство і т.д. Це не означає дорого, але в цьому одязі ти повинна мати чудовий вигляд і подобатися собі. А від речей, які не приносять задоволення, краще позбутися.

10. Зосередься на тому, чого ти хочеш

Вночі ми програмуємо себе на те, що буде завтра і протягом найближчих декількох днів. Тому що наш мозок працює з тією інформацією, яка надійшла в нього перед тим, як ми заснули. Тому перед сном, замість того щоб дивитися негативні новини та завантажувати голову проблемами, зосередься на своїх бажаннях. Думай про себе позитивно!

В спілкуванні з іншими людьми діє наступний принцип: у нас бачать те, на чому ми самі концентруємося. Наприклад, якщо ти будеш думати про те, що у тебе гарна посмішка, ти прекрасно виглядаєш, тобі йде той колір помади, який ти вибрала, то і оточуючі будуть звертати увагу перш за все саме на це. Якщо ж ти стурбована тим, що у тебе невдалий макіяж, ти не в формі, у тебе негарний ніс, губи і т.д., це ж будуть помічати і інші.

Тому якщо протягом дня ти емоційно з'їжджаєш вниз, то постав собі питання: «Що є в мені прекрасного? Які думки мене заряджають?»Думай про себе тільки позитивно навіть в дрібницях! Підбадьорюй себе і не забувай хвалити за великі і маленькі досягнення.

 Як колір одягу впливає на ваш настрій, самопочуття та успіх у справах

Як день тижня впливає на наш настрій?