Здавалося б, як вирощувати огірки, знають всі городники. І, тим не менш, не всякий може похвалитися хорошим огірковим урожаєм і витрачені зусилля не завжди справджуються. Існує декілька правил, дотримуючись яких, хрусткі огірочки будуть завжди у вас на столі.

 Отже:

Правило 1:

Ні в якому разі не поливайте огірки холодною водою (особливо прямо зі свердловини). Вода обов'язково повинна відстоятися і нагрітися. Це легко - накачали з ранку воду в бак або відро, вона постояла на сонечку, нагрілася до 25-30 градусів, і можна поливати. В іншому випадку огірки просто захворіють.

Правило 2:

Не поливайте огірки на ніч. До ночі температура повітря знижується, і вкупі з високою вологістю огірки вражаються павутинним кліщем і несправжньою борошнистою росою. Після того, як ваша рослина викине четвертий лист, поливати найкраще вранці, щоб за день земля провітрилася.

Читайте також: П`ять помилок, що знижують врожайність помідорів

І полив суворо під корінець, щоб вода не потрапляла на листя! Це і від хвороб профілактика, і листя від сонячних опіків вбережете.

Правило 3:

Обов'язково формуйте рослину! Огірок не може похвалитися великою кількістю бічних пагонів, і в наших силах збільшити їх число. Адже більше пагонів - більше плодів, вище врожайність з куща.

На верхівці батога утворюється маленька головка. Відірвіть її! В результаті батіг не буде рости вперед, а огірок випустить безліч бічних пагонів. На кінцях цих пагонів теж можуть бути головки. Відривайте! Цим ви збільшите кількість бічних пагонів.

Правило 4:

Підживлення обов'язкове!

Починаємо підгодівлю з органічного добрива. Розводимо гній водою в пропорції 1 до 10, або пташиний послід 1 до 20, і в фазі 3-4 листків акуратно під корінь поливаємо наші огірочки.

Огірки зацвіли - прийшов час підгодівлі мінеральним добривом. І знову ж таки - ллємо під корінь.

Читайте також: Підживлення перцю для гарного врожаю

Краще, звичайно ж, для другої підгодівлі скористатися спеціальним добривом для огірків, тому що там знаходяться вже чітко збалансовані за складом мікроелементи. Цим же добривом (слабким розчином) слід робити і позакореневе підживлення.

Правило 5:

Також обов'язково і розпушування грунту. Особливо після поливу або дощу. Розпушування не дає утворюватися грунтовій кірці, яка сильно витягує з грунту вологу. До того ж, пухкий грунт, ми насичуємо її киснем. Однак рихлимо неглибоко - не більше 5 см. Справа в тому, що коренева система у огірків поверхнева, розташована не глибоко, а самі корінці слабкі і крихкі. Ось, щоб ненароком не пошкодити їх, і проводимо неглибоке розпушування.

Ось такі основні принципи правильного вирощування огірків. Дотримуйтеся їх, і попереду вас чекає хороший врожай огірочків.