Часто люди ставлять незручні запитання через заздрість або бажання попліткувати. Тому, з такими персонами потрібно вести себе вкрай обережно і вміти відповідати на подібні запитання.

 Людям завжди цікаво знати про особисте життя інших. Особливо про шлюб і про родичів - ці питання не втрачають своєї актуальності ніколи. Найчастіше такі питання викликають у нас негативну реакцію.

Як же правильно відповідати на незручні питання?

1. Хвилювання

Такі питання можуть приховувати щире занепокоєння. Зазвичай це властиво старшому поколінню - бабусям і дідусям. Їх можна зрозуміти, адже вони бажають нам тільки добра і в цьому немає нічого поганого. Тому не варто відповідати на питання про шлюб з агресією. Скажіть, що ви щасливі, самодостатні і що все буде, якщо ви самі цього хочете.

2. Цікавість

Щоб приховати мовчання, люди запитують у вас найбільш банальні питання. У разі таких розмов ви не зобов'язані підтримувати бесіду і розкривати таємниці вашого особистого життя. Не грубо, просто скажіть, що вам не подобається обговорювати дану тему.

3. Нудьга

У кожного своє хобі - хтось в спортзал ходить, а хтось збирає плітки. Такі люди стежать за всіма зірками і сусідками, родичами і друзями. Звідси і розпитування про сім'ю, дітей і роботу. Це в них такий стиль життя.

4. Відсутність інших тем

Є такі люди, з якими ви перебуваєте в різних положеннях, але теплі стосунки зберегти хочеться. Звичайно, матусі вам будуть нав'язувати ідею народити, а та подруга, яка розлучилася з чоловіком, буде проти всіх чоловіків.

Тому варто обходити тему особистого життя. Говоріть, що ви дуже раді за подругу, або навпаки, поспівчувайте їй. Робіть акцент на тому, що є ще багато цікавих подій в житті, які б вам хотілося обговорити.

5. Своє бачення на життя

Є люди, які розпланували своє і чуже життя на десять років вперед. Такі люди впевнені в тому, що має бути так, як вони це запланували. Цих людей дуже важко переконати.

Пам'ятайте про те, що ви не зобов'язані завжди чітко відповідати на питання чи переконувати співрозмовника в правильності своєї точки зору. Гумор - ваш кращий друг, щоб піти від подібних тем.