Перегони зі смертю. Батьків попереджують про нову дитячу забавку - "Біжи або помри". Підлітки перебігають дорогу у невизначених місцях прямо перед автівкою та записують усе це на відео. Що змушує дітей грати у небезпечні ігри та як вберегти своє чадо, дізнавалась Лілія Налапка.

Шокуючі кадри ширяться соціальними мережами. Діти буквально кидаються під колеса автівок. Аби виконати умови небезпечної гри школярі перебігають дорогу у недозволених місцях. А їх друзі у цей час фіксують все на відео. Ми поцікавились у рівненських копів, чи отримували вони подібні виклики.

Різноманітні завдання, які можуть летально закінчитись для підлітків поширюють так звані "суїцидальні групи". Психологи говорять, що в них діти вступають через негаразди, образи, чи щоб привернути увагу до себе.

Раніше, через соціальні мережі, підлітки дізнавались про іншу смертельну гру - "синій кит". Там для дитини давав завдання так званий "куратор", який зрештою доводив до самогубства. Шкільний офіцер поліції розповідає, що проводять профілактичні бесіди переважно з батьками аби не розповсюдити інформацію про небезпечні забавки серед дітей.

Аби уникнути трагедії, поліцейські радять водіям бути особливо уважними, якщо на узбіччі помітите групу підлітків. Втім, найкращою профілактикою є увага батьків до дітей. Саме вони повинні пояснити своєму чаду, що автомобіль може й не встигнути зупинитись.

Дивіться також:

"Поліна" та "Стоп Булінг": як у Рівному борються з соціальними проблемами? (ВІДЕО)

За булінг у рівненських школах доведеться заплатити штраф (ВІДЕО)