Фото ілюстративне
Цькування школярів відтепер каратиметься. У Верховній Раді ухвалили закон проти булінгу у закладах освіти. Які штрафи доведеться сплатити: кривдникам, їхнім батькам, а також вчителям - дізнавались наші журналісти.

Дитяча жорстокість, яка шокує навіть дорослих.

З 2019 року за булінг каратимуть законно. У Рівному лише за минулий рік зафіксували понад 50 випадків булінгу. Утім, ця цифра не завжди збігатися з кількістю покараних за жорстокість. Бо ж раніше, такий тип конфлікту ніяк не регулювався українським законодавством. Тому, аби спинити наростання дитячої агресії у Верховні Раді ухвалили новий закон.

Адвокати ж зазначають, відповідно до нового закону вперше було визначено поняття булінг у школах.

Також законом передбачені і штрафи для кривдників, їх батьків (якщо діти неповнолітні) та вчителів, які приховували факт булінгу.

Цькування неповнолітнього вперше каратиметься штрафами від 850 до 1700 гривень, або громадськими роботами від 20 до 40 годин. За таку ж поведінку вчинену групою осіб або повторно впродовж року штрафуватимуть від 1700 до 3400 гривень або громадськими роботами до 60 годин. За булінг вчинений малолітніми відповідатимуть батьки кривдника.

У школах Рівного аби запобігти булінгу проводять різноманітні тематичні заходи не тільки для дітей, але і їх батьків.

Вчитель одної з Рівне нських шкіл Валентина Токмакова, зазначає, що антибулінговий закон дуже важливий крок у протидії дитячої агресії. Адже він дає чітке значення поняттю булінг.

Крім того освітяни переконані, лише тоді, коли діти будуть усвідомлювати, що їх вчинки не будуть безкарними. А батьки розуміти, що випадки цькування не можна замовчувати - булінг в українських школах вдасться побороти.

До теми:

Як освітяни пропонують боротись із булінгом у школах Рівного? [ВІДЕО]