Весна - це час, коли після довгої зими оживає не тільки природа, а й людина, це час змін. Від чого потрібно позбутися, щоб почати весну правильно і плідно?

 Після довгої зими, дуже хочеться сонця, тепла, позитиву і активності, але часто ми отримуємо авітаміноз, сезонну депресію і апатію. Як емоційно і енергетично підготуватися до весни, щоб зустріти її повним сил і енергії і готовим до нових звершень.

Стосунки, які вам шкодять. Токсичні відносини руйнують вас зсередини, негативно позначаються на вашій енергетиці і житті в цілому, тому саме час розпрощатися з енергетичними вампірами, колишніми партнерами і людьми, спілкування з якими залишає неприємний осад. Скажіть тверде "ні" таким відносинам, а якщо це хтось із близького оточення, постарайтеся максимально обмежити зустрічі і спілкування з цими людьми.

Старі речі. Якщо ви не зробили це перед Новим роком, зараз саме час! Розберіть шафи, переберіть речі і те, що не надягали більше року, роздайте або викиньте. Приберіть балкон і комору, ящики в столах, і всі непотрібні речі сміливо відправляйте в смітник. Зимові речі та взуття приведіть в порядок, запакуйте і складіть в шафу на зберігання до наступної зими, а весняні, навпаки, розкладіть. Звільнивши шафу, можете відправитися на весняний шопінг, якраз оновите свій гардероб.

Зайві кілограми. Холода, зимові свята і малорухливий спосіб життя зробили свою справу, залишивши на ваших боках і талії кілька зайвих кілограмів, з якими прийшов час розпрощатися. Весна - період оновлення і зміни іміджу, тому займіться собою, своїм тілом і приведіть в порядок фігуру. Купуйте абонемент в тренажерний зал або почніть займатися вдома, перейдіть на правильне харчування і будьте активні. Не потрібно виснажувати себе дієтами і голодувати, щоб схуднути, досить правильно і збалансовано харчуватися і більше рухатися.

Страхи і сумніви. Якщо ви написали список цілей і планів на новий рік, але все ще не приступили до їх реалізації через страхи і сумніви, прийшов час з цим розібратися. Найчастіше страхи і невпевненість в собі породжують наші комплекси, але якщо розібратися, то вони абсолютно безпідставні. Якщо вам складно самостійно впоратися з тривогою і занепокоєнням, зверніться до психолога, він допоможе швидко і правильно вирішувати ваші проблеми, і ви зможете рухатися далі.

Шкідливі звички. За шкідливими звичками ми прикриваємо свої слабкості, тому весна - прекрасна пора, щоб почати нове життя без шкідливих звичок. Куріння, випивка, азартні ігри, постійні запізнення і брехня - це те, з чим ви можете впоратися, досить лише бажання, трохи терпіння і сили волі. Шкідливі звички відбирають у вас не тільки здоров'я і час, вони заважають стати успішною людиною.

Борги. Борги завжди тримають людину в напрузі і стресі, тому використовуйте будь-яку можливість, щоб якомога швидше закрити всі фінансові дірки. Постійна тривога заважає вам концентруватися, радіти життю і бути в гармонії з собою, тому ідеально, якщо до весни ви зумієте розрахуватися зі старими боргами і не набрати нових.

Образи. Образа - руйнує почуття, вона негативно впливає не тільки на вашого кривдника, але і на вас самих. Люди не досконалі, часто зустрічаються на нашому шляху ті, хто волею чи неволею ображають нас, але не варто зациклюватися на них, так як від цього дуже страждає ваша психіка. Вибачте свого кривдника, звільніться від зла і негативу і насолоджуйтеся життям.

Як колір одягу впливає на ваш настрій, самопочуття та успіх у справах

Як швидко заспокоїтися: 5 дієвих способів