Захисники обвинувачених знову просили Верховний суд призначити справу до рогляду у Рівному

Ветеран АТО з Рівного Сергій Стрілець, якого судять за викрадення та катування сина луганського фермерського магната Володимира Куницького Олега, просили перенести справу з м. Кремінне до Рівного. 

Клопотання про зміну підсудності справи подали адвокати обвинувачених. 

Нагадаємо, справу Сергія Стрільця, а також Сергія Онищука, Івана Васюка та Олександра Горбачова почали розглядати ще у 2016 році. Сергію Стрільцю інкримінують викрадення, катування людини та перевищення службових обов'язків. 

Затримання Олега Куницького сталося на одному з блокпостів 51 бригади у червні 2014 року. Чоловік їхав зі сторони окупованої території. А в автомобілі знайшли стріляні гільзи та зброю. Після того Стрілець передав затриманого розвідникам. 

Спеціально до Рівного за Сергієм Стрільцем приїжджали силовики з Луганщини, аби доправити його до Старобельська, де він утримувався в СІЗО півтора роки. Нині він перебуває під заставою у 230 тисяч, інші обвинувачені - під особистим зобов'язанням. 

Нещодавно справу почали розглядати заново. Кремінський суд задовольнив клопотання обвинувачених у відводі судді Ковальова, адже той зізнався у тиску з боку потерпілих. 

Нині справу розглядатиме суддя Костроба, найближче засідання призначене на 30 квітня. 

Однак, захисники обвинувачених просять перенести справу до Рівного, або до іншого суду західної України. Адже обвинувачені проживають саме у західних регіонах, крім того тут проживають й 50 свідків у справі.

Також, йдеться у клопотанні адвокатів, безпечному доїзду до Луганщини перешкоджає й пандемічна ситуація в країні та матеріальний стан самих обвинувачених. 

Зазначимо, що Вищий спеціалізований суд вже ухвалював рішення про пененесення справи до Рівного у липні 2016 року, однак, вже у листопаді цього ж року цей же суд змінив своє рішення за клопотанням потерпілих. Тож розгляд справи відбувався у Кремінному. 

Перед розглядом клопотання захисниця обвинувачених Сєрікова подала заявила відвід суддів Верховного суду Луганського та Фоміна. Зокрема через те, що суддя Луганський ухвалював запобіжний захід обвинуваченому Горбачову за три дні до оголошення підозри. 

Однак, судді відхилили це клопотання. 

Троє представників потерпілих заперечили проти перенесення справи із Кремінського суду. Зокрема наводили той факт, що Вищий спеціалізований суд вже відмовляв у зміні підсудності справи, а також через те, що епідемічна ситуація на Луганщині, мовляв, краща, аніж у західних областях, та через те, що потерпілим важко буде добиратися до іншого суду. 

Зрештою колегія Верховного суду відмовила у клопотанні про перенесення суду. Тож розгляд справи продовжуватиметься у Кремінній. 

Читайте також: Чоловік із маршрутки "Рівне-Київ" вкрав 1, 4 млн. гривень - поліція