Обирати Президента Рівненщина разом з усією Україною буде 31 березня. Область вже поділена на 5 виборчих округів. І хоч до самого дня голосування ще півтора місяці, експерти наголошують: подбати про можливість проголосувати рівненчанам варто завчасно. Чи змінилася процедура для внутрішньо переміщених осіб та як не втратити можливість обирати - далі.

Рівне нщина активно готується обирати Президента. Аби не втратити можливість проголосувати, кожен з понад 850 тисяч виборців області має можливість перевірити свої дані у Державному реєстрі виборців. Це можна зробити і на виборчих дільницях, і через особистий кабінет на сайті Державного реєстру.

Окрім того виборці, у тому числі внутрішньо переміщені особи, мають можливість тимчасово змінити місце голосування.

Найчастіше про необхідність зміни місця голосування дбають ті, хто проживає не за адресою реєстрації, знімає житло, перебуватиме у відрядженні чи на відпочинку у день голосування та інше. Проте експерти наголошують: навіть завчасна зміна місця голосування має тимчасовий характер:

Перевірити свої дані у реєстрі або ж повідомити про зміну місця голосування варто до 25 березня, аби не втратити своє право на волевиявлення.

До теми: 

На Рівне нщині порушеннями на виборах займеться спеціальна група слідчих

Півтисячі за голос на виборах пропонують на Рівне нщині