У 2014-му вони закатували підприємця. Нібито за авто. Розгляд справи триває всі ці роки. Сьогодні мало відбутись чергове слухання у суді. Але його перенесли. Бо обвинувачені вкотре не з'явились у зал суду. Відмовились їхати із СІЗО, мовляв хворі. Потерпілі вважають - це симуляція. Злочинці навмисне тягнуть час аби вийти на волю по закону Савченко.

Рівненський апеляційний суд. Обвинувачені у вбивстві рівненського підприємця Григорія Іванова, знову не з'явились у зал засідань.

Нагадаємо, злочин стався у 2014 році. Дмитра Куделю та Михайла Самарського вважають винними у вбивстві Григорія Іванова. Останнього вивезли у ліс, там жорстоко катували, тіло обмотали скотчем і закидали дерев'яними колодами, не лишивши жодного шансу аби вижити. Муміфіковане тіло, поліцейські знайшли у лісі через кілька місяців. Встановили і підозрюваних у злочині. Молодики, яким на той час було 20 та 22 роки, вихідці з Дніпропетровської області. Там і знайшли авто вбитого рівнянина. Правоохоронці повідомили, що саме позашляховик КІА Соренто і став мотивом для злочину. Втім рідні вбитого у це не вірять.

Вважають, вбивство було замовним. І все через бурштин. Григорій Іванов займався бурлінням свердловин. І нібито добре знав де найбагатші поклади цього каміння.

Двох обвинувачених у вбивстві рівненського підприємця знайшли. З 2014 року вони перебувають у СІЗО. Суд першої інстанції засудив чоловіків на 12 років за гратами. Але потерпілі подали апеляцію. Вимагають довічного покарання. Обвинувачені всіляко уникають з'являтись до суду. Потерпілі кажуть, навмисне тягнуть час. Адже їхній арешт підпадає під закон Савченко.

Сьогодні обвинувачених знову не було на суді. Послались на хворобу. Адвокат Дмитра Куделі - Ірина Пашкевич, каже не знала що її підзахисного не буде на суді, але стверджувати, що той симулює хворобу, не може.

Втім суддя Олег Полюхович порадив прокурору розібратись, чому обвинувачені не з'явились на сьогоднішнє судове слухання.

Родичі вбитого кажуть, якби злочинці не затягували час, вони все ж дочекаються вироку суду. Якщо він їх не влаштує то будуть оскаржувати у суді вищої інстанції. Вважають, що винні у звірячому вбивстві людини, мають понести найсуворіше покарання. До слова, наступний розгляд в апеляційному суді перенесли на 15 березня.

Читайте також: У Здолбунові люди скаржаться на роботу місцевої влади