16 червня православні християни відзначатимуть одне з найважливіших свят - День Святої Трійці. Які традиції і основні заборони цього дня?

 Дата Трійці залежить від дати Великодня, тому що завжди святкується на п'ятидесятий день після Світлого Воскресіння. У народі День Святої Трійці ще називають П'ятидесятницею або Зеленими святами, бо в цей день віруючі прикрашають свої будинки різною зеленню. Католики відзначають Трійцю трохи пізніше, ніж православні, у них це свято припадає на  23 червня.

День Святої Трійці - це день, коли на апостолів - учнів Ісуса Христа - зійшов Святий Дух, після того як вони 50 днів молилися. З цього моменту апостоли отримали великий дар - зцілювати людей і нести християнську віру в усі куточки світу, на всіх мовах і діалектах. Також це свято прийнято вважати днем ??народження Святої Вселенської соборної апостольської церкви.

Читайте також: Троїцька поминальна субота: що потрібно зробити в цей день

Що не можна робити в цей день

На Трійцю заборонена будь-яка важка робота і рукоділля: не можна шити, в'язати, вишивати і т.д .

У ці дні не можна сумувати, плакати чи ображатися на когось.

Наші предки вважали, що на Трійцю не можна купатися, так як можна потрапити в сіті до русалок, які напередодні свята виходять із водойм.

На Трійцю не можна вінчатися, вважається, що в шлюбі весь час буде присутній хтось третій.

Що варто робити в цей день

Сходіть на недільну святкову службу і освятіть букетик трав і квітів, він стане для вашого будинку оберегом від бід і хвороб на весь рік.

Перед святом потрібно провести генеральне прибирання в будинку і у дворі, завершити всі справи, адже Трійцю святкують три дні, а значить всі ці дні не можна буде працювати.

Обов'язково потрібно прикрасити будинок травами і квітами: м'ятою, чебрецем, волошками, гілками липи, дуба або берези.

Читайте також: 16 червня - День батька. 30 ідей для подарунку

Трійця - веселе свято, коли прийнято ходити в гості і запрошувати гостей до себе, накриваючи пишний стіл.

На Трійцю влаштовують народні гуляння, водять хороводи і намагаються провести цей день на природі, біля водойм.

На Трійцю дівчата ворожать на судженого, носять в ліс русалкам вінки з польових трав і квітів, щоб вони послали їм хорошого жениха.

У це свято прийнято свататися, це вважається доброю прикметою і обіцяє молодим довге і щасливе сімейне життя.