17 жовтня Генпрокурор Руслан Рябошапка направив до Верховної ради подання, щодо зняття недоторканності з нардепа групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

Однак, не усі народні обранці одноголосно підтримали рішення щодо арешту і голосували по різному. Відзначився натисканням на кнопку "УТРИМАВСЯ" народний обранець від партії "Слуга народу" з Рівне нщини Роман Іванісов. Голосів за зняття недоторканності у раді вистачило. Як пояснив лідер фракції Давід Арахамія у цьому голосуванні була політична складова:

"Ми на фракції проголосували, що будемо голосувати "за". Але є рішення фракції, а є рішення окремих депутатів. Депутати, більшість яких є юристами та адвокатами, сказали, що підтримають голосування перше - за зняття недоторканності, щоб надати правоохоронним органам усі належні інструменти, щоб вони могли вести слідчий процес, але не підтримують затримання та арешт. Але більшість людей усе ж таки розуміють, що є політична складова..." - пояснив Арахамія.

За даними ГПУ, у ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для повідомлення Дубневичу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн - пише Укрінформ. 

 Варто зазначити, не голосували за зняття і партія "ЄС", "Батьківщина" і група "За майбутнє".

Поіменне голосування ТУТ