У Степангородському НВК навчається 586 учнів, з них 289 учнів у 1-4 класах. Які на період "червоної карантинної зони" мали б можливість навчатися очно за умови коли 100% педагогів були б вакциновані.

Але більшість педагогів цього закладу є невакциновані і все одно продовжують працювати в школі.

Під час брифінгу начальник управління освіти і науки Рівненщини Петро Коржевський повідомив, що саме зараз триває педагогічна рада на якій намагаються визначити з-поміж колективу особу, яку можна було б уповноважити аби покласти на неї виконання обов`язків керівника закладу, яка б могла виконувати усі норми законодавства у частині відсторонення чи організації навчального процесу.

Тому, що керівник закладу пішла у відпустку по догляду за дитиною, заступники директора або на лікарняному, або також у такій же відпустці. Таким чином заклад здійснює освітній процес в очному режимі попираючи всі законодавчі норми, які є у сфері освіти, в цьому випадку на період карантинної зони.

Сподіваємося, що сьогодні буде визначено особу, на яку буде покладено обов`язки керівника закладу, яка приведе у відповідність можливість організації освітнього процесу з дотриманням усіх вимог і постанови 1236 і наказу МОЗу про відсторонення. Тому, що не може бути хаосу в освітньому процесі. Адже це стосуватиметься і в тому числі оплати праці. Коли це все відтягнеться у часі, тоді питання фінансового характеру теж будуть складовою частиною проблеми, яка уже у цьому закладі є.

Читайте також: Поліцейські Рівненщини здійснили мрію п’ятирічної дівчинки (ФОТО)