Безлад в будинку буває різний. На підставі його різних типів, можна навіть спробувати визначити деякі психологічні особливості людини, аж до наявності конкретних проблем з характером.

 Так що уважний огляд чужого житла допоможе вам краще розібратися в психології цієї людини. І це буде куди надійніше, ніж різноманітні тести.

Заховане барахло

На перший погляд - ідеальний порядок, все чисто й акуратно. Але варто відкрити дверцята шафи, як видно, що там все звалено абсолютно хаотичним чином. І незрозуміло, де що лежить. Це характерно для людей з драматичним типом особистості - вони люблять робити гарне враження, але не в силах довести справу до кінця.

7 принципів мислення багатих людей

Брудне робоче місце

Якщо мотлох і бруд не заважають знаходити потрібне, то це показова ознака творчої особистості, у якої є своя власна система розподілу потрібних речей а столі, з боку здається спробами впорядкувати хаос. Але дуже успішними спробами.

Відсутність ремонту

Все начебто акуратно, але шпалери старі, стеля тріснула, а на сантехніку дивитися страшно. Втім, власники вважають, що все це тимчасово - а ось переїдуть в нове житло - там-то і зроблять все ідеально. Ось тільки немає нічого більш постійного, ніж «тимчасове». І це характеризує таких людей, як безмежних оптимістів, які не дуже добре орієнтуються у власному житті, але завжди націлені на успішний результат.

5 продуктів від сонливості: що їсти, щоб бути бадьорим і активним

Відчуття нежилого приміщення

Одні кажуть, що це ознака незрілості - мовляв, дорослі люди завжди прагнуть додати в свій побут затишок і комфорт. Інші, навпаки, стверджують, що практично повна відсутність речей у будинку - ознака аскетизму, зневаги матеріальними цінностями і справжня свобода духу. Що з цих тверджень вірно - вирішувати вам.

Майже завжди повний сміттєвий бак і корзина для брудної білизни

Показова ознака людей, які страждають прокрастинацією. «Ось накопичиться - тоді все відразу і зроблю». І навіть роблять, витрачаючи на це куди більше часу і сил, ніж якби просто регулярно наводили в будинку порядок.

Занадто багато речей

Синдром патологічного накопичення - одна з форм обсесивно-компульсивного розладу. І так, це саме захаращує квартиру, оскільки її власник не в змозі викидати з неї непотрібні речі на рівні гострого психологічного несприйняття.

Як перевірити чи підходите ви один одному: сумісність закоханих

Недоїдки на кухні

Показова ознака депресії. Таким людям просто все одно, що десь в їхньому будинку сміття. І ризик того, що там заведуться мушки або таргани - їх не лякає, оскільки у них проблеми куди серйозніше. Більш того - саме кухню завжди намагаються тримати у відносній чистоті навіть ті, хто сам по собі прибирання не любить. Так що брудна кухня - ознака серйозних психологічних проблем.

Що взуття може розповісти про свого господаря: ви будете здивовані