Мікрохвильова піч значно полегшує сучасний побут. Багато господинь не просто підігрівають в ній їжу, але і використовують для приготування страв. Як правильно доглядати за мікрохвильовкою, щоб вона залишалася чистою, як правильно видаляти забруднення і складні жирні плями?

 10 порад господиням як доглядати за мікрохвильовкою 

При приготуванні і розігріві їжі закривайте страви з їжею спеціальною кришкою - так жир і соки не будуть розбризкуватися на стінки печі, забруднюючи її.

Після кожного використання печі протирайте стінки вологою губкою, так ви не допустите сильного забруднення і не буде часток жиру, які прилипли і які дуже складно очистити, а також приберете крапельки конденсату на стінках.

Відмінно впорається з очищенням стінок від забруднень, а також неприємного запаху в печі такий прийом. Поставте в мікрохвильовку ємність з водою, куди додайте кілька крапель лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Увімкніть піч на кілька хвилин, щоб вода закипіла. Водяна пара з лимонною кислотою розм'якшить забруднення.

Читайте також: Як правильно доглядати за пральною машиною

Перш ніж чистити металеві решітки, спочатку дайте їм відмокнути.

Будь-які роботи по очищенню мікрохвильовки проводьте тільки, коли вона відключена від мережі.

Поворотну тарілку печі для розігрівання їжі мийте в теплій мильній воді і насухо витирайте, перш ніж поставити на місце. 

Для миття і очищення мікрохвильовки використовуйте м'які безпечні для здоров'я хімічні засоби - соду, суху гірчицю, або миючі засоби, приготовані самостійно з натуральних речовин, адже в режимі роботи печі отруйний засіб виявиться на їжі. Хімічні миючі засоби для очищення кухонних поверхонь і духовок дуже агресивні, не використовуйте їх для чищення мікрохвильових печей!

Читайте також: Чи небезпечно для здоров'я готувати в мультиварці

При очищенні мікрохвильової печі намагайтеся не чіпати вентиляційні отвори.

Плями і бруд видаляйте вологою серветкою, а потім протирайте насухо.

Сенсорну та інші панелі управління можна витирати тільки злегка вологою серветкою.