Багато сучасних господинь при приготуванні їжі почали користуватися мультиваркою. Адже це заощаджує сили та час. Проте, є думки, що готувати в мультиварці шкідливо для здоров'я. Чи так це?

 Мультиварка - простий в експлуатації пристрій, тому сучасні господині віддають їй перевагу все більше і більше. Крім того, цей побутовий прилад дає можливість без зайвих зусиль приготувати корисні дієтичні страви на пару.

Чому мультиварка шкідлива для здоров'я

Відзначимо, що у мультиварки є не тільки прихильники, а й противники, які стверджують, що часте її використання може призвести до проблем зі здоров'ям.

Неодноразові дослідження європейських та американських вчених це підтверджують, а їх результат невтішний. Причиною тому є тефлонове покриття, яке сьогодні використовуються усіма виробниками мультиварок, входять небезпечні речовини, що провокують розвиток раку шлунка. Чому ж саме в мультиварці звичний тефлон стає джерелом проблем зі здоров'ям?

Читайте також: Як вибрати овочі та фрукти без хімії

Справа в тому, що звичайна сковорода нагрівається на плиті приблизно до +100 градусів - температури, яка безпечна для покриття. Але коли вона підвищується до +350 градусів і вище, то починається швидке розкладання тетрафторетилену, який і призводить до виникнення онкології. Саме з цієї причини в наші дні провідні бренди, які спеціалізуються на виробництві побутової кухонної техніки, негласно ввели обмеження по температурі для мультиварок. На якості і швидкості приготування їжі це ніяк не відбивається, але є гарантією безпеки пристроїв, які ще зовсім недавно вважалися дуже небезпечними для людини.

Тим не менш, не варто робити поспішні висновки, адже дослідження мультиварок різних виробників ще не закінчені. До уваги беруться не тільки самі технології прискореного приготування їжі, яка все ж може загрожувати здоров'ю людини, а й матеріали, з яких виготовляються ці побутові прилади. Адже всі ми знаємо, що навіть звичайне скло, не кажучи вже про пластик і тефлон, має різні хімічні добавки, здатні привести до різних захворювань. Тому користуватися мультиваркою краще у виняткових випадках, а основні страви готувати звичним і безпечним способом, на плиті.

Читайте також: Як вибрати свіжі яйця: 6 підказок для господині