Редакція Rivne1.tv отримала кілька звернень від рівнян стосовно дзвінків представників кандидатів у депутати від 152 округу. Про що запитують та чи можна вважати такі дзвінки порушенням виборчого законодавства читайте далі.

Із звичайних та невідомих номерів до рівнян надходили дзвінки від представників штабів двох кандидатів. Сенс розмови полягав у загальних запитаннях та запитаннях про конкретного кандидата: чи збираєтесь брати участь у парламентських виборах, чи знаєте, що від 152 округу до Верховної Ради балотується певний кандидат і чи будете за нього голосувати? В одному з випадків такий дзвінок охарактеризували як соціологічне опитування.

На питання, чи є це порушенням виборчого законодавства відповів координатор спостереження Громадської мережі ОПОРА за виборами у Рівне нській області Михайло Балик:

«Насправді, порушенням виборчого законодавства такі телефонні дзвінки назвати не можна. Тут швидше виникає питання про те, де представники кандидатів у депутати взяли дані громадян і з якою метою будуть їх використовувати в подальшому. На президентських виборах штаби кандидатів збирали подібну інформацію шляхом опитування та анкетування. Згідно з Законом України «Про захист персональних даних»,  рівняни можуть звертатись у приймальні кандидатів і напряму запитувати, де ті взяли номер телефону, на яких правах і з якою метою використовуватимуть в подальшому».

До слова, із початку передвиборчої агітації найбільше випадків порушення виборчого законодавства зафіксовано саме у місті Рівне та Дубенському районі.

До теми: Виборче законодавство: на Рівне нщині продовжують фіксувати порушення

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber